Arges TV | Traiesti aici, Privesti aici !

  • Mărește dimensiunea fontului
  • Dimensiunea fontului normală
  • Micește dimensiunea fontului

"Magiunul de prune de Topoloveni", promovat la "Târgul de Florii"

În cadrul evenimentului, organizat împreună cu Asociaţia "Produs de Cluj", vizitatorii vor putea alege dintr-o paletă vastă de produse de calitate precum cele din carne, lactate, murături, zacuscă, realizate de producători atât din zona Clujului, cât şi din Argeş, Botoşani, Braşov, Covasna, Olt, Maramureş, Prahova, Tulcea şi Bucureşti, care vor expune produse ecologice certificate şi tradiţionale atestate.
Pe lângă bucatele cu tradiţie din zona Clujului, producătorii locali vor aduce la "Târgul de Florii" siropuri şi gemuri naturale, ciocolată şi prăjituri de casă, pentru a reaminti tuturor vizitatorilor gusturile autentice româneşti. Printre produsele ecologice care vor fi expuse la "Târgul de Florii", organizat de MADR, se vor regăsi şi uleiuri naturale, obţinute prin presarea la rece a seminţelor selecţionate şi neprelucrate termic prin prăjire sau sucuri de mere ecologice, fără nici un adaos.
Între produsele care vor încânta vizitatorii târgului se vor regăsi vinurile de calitate cu Denumire de Origine Controlată şi "Indicaţie geografică", din soiuri tradiţionale româneşti, recunoscute la nivel naţional şi internaţional, din dealurile Transilvaniei. De asemenea, la "Târgul de Florii", vizitatorii vor regăsi şi "Magiunul de prune de Topoloveni", primul produs românesc care a obţinut protecţia la nivel european cu marca Indicaţie Geografică Protejată.
De la "Târgul de Florii", organizat de MADR, nu vor lipsi nici meşteşugarii, care le vor prezenta vizitatorilor costume populare, sculpturi în lemn, pielărie sau sticlă, precum şi renumitele păpuşi artizanale, îmbrăcate în port tradiţional românesc specific Transilvaniei. În zona Clujului se spune despre motivele care împodobesc straiele populare, cum sunt florile sau cruciuliţele de pe catrinţe, că reflectă credinţa străbună şi respectul faţă de tradiţie, om şi natură. Totodată, la târg vor fi prezenţi şi meşteri care stăpânesc arta încrustării pietrelor semipreţioase şi a dantelei.
Printre expozanţii care vor participa la "Târgul de Florii", organizat de MADR, vor fi şi beneficiari ai fondurilor europene nerambursabile, care au reuşit să construiască o afacere pornind de la procesarea lavandei.
De asemenea, de-a lungul celor trei zile, vizitatorii vor putea lua parte la diferite spectacole folclorice, în cadrul cărora vor fi prezentate obiceiurile de primăvară care se ţineau altădată în postul Paştelui, din zona Clujului, Maramureşului şi Bihor. Artiştii din zona Clujului, Maria Golban Şomlea şi Marius Ciprian Pop, vor susţine în prima parte a zilelor scurte recitaluri folclorice.

 

Adaugă comentariu

up direction
down direction

Calendar

< Martie 2015 >
Lu Ma Mi Jo Vi S Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30          

Parteneri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cod de reglementare ARCA al Arges TV

www.cna.ro
b-dul Libertatii nr. 14, sector 5 Bucuresti

Copyright © 2011 S.C. Speedy Media News SRL |Argeş TV |Trăieşti aici, Priveşti aici| Toate drepturile rezervate.


Curs valutar

curs oferit de: curs-valutar-bnr.ro

Pagina cu zambete

Stiri care de-a lungul timpului le-au provocat zâmbete telespectatorilor Argeş tv.
click aici